În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 1:42, Dispeceratul pompierilor suceveni a fost anunţat prin 112 despre izbucnirea unui incendiu la capul tractor al unui autotren, care se afla parcat pe raza localităţii Vama, pe DN 17.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc, printre care şi unul SMURD, care au găsit capul tractor arzând violent, cu pericol de propagare la vagon şi încărcătura acestuia (obiecte de mobilier şi saltele). De asemenea, în pericol se afla şi clădirea Muzeului Lemnului din localitate, în dreptul căreia era parcat autotrenul.

Au ars capul tractor în proporţie de 85% instalaţii, anvelope şi alte materiale combustibile, un laptop, un GPS, precum şi partea din faţă a vagonului, pe o suprafaţă de aproximativ şase metri pătraţi. Flăcările au degradat motorul, acumulatorii şi rezervoarele autovehiculului.

„Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect”, se arată în comunicatul pompierilor.

Pompierii au salvat vagonul cu încărcătura aferentă şi clădirea învecinată, în care funcţionează Muzeul Lemnului din comuna Vama.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:25.Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.