Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Crucea au fost solicitați, luni, 7 septembrie pentru a opri un incendiu izbucnit la Complexul Monahal “Acoperământul Maicii Domnului”, din localitatea Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini.

Pompierii au ajuns la fața locului cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD. La momentul sosirii echipajelor de intervenție, materialele combustibile aflate in corpul de chili ardeau, existând riscul de propagare și la întreaga construcție. Incendiul a produs pagube la nivelul a două încăperi, unde au ars obiecte de mobilier, icoane și diferite unelte.

Nu au existat victime, însă un monah în vârstă de 89 de ani a suferit un atac de panică și a fost transportat la Spitalul Municipal din Vatra Dornei pentru analize și investigații suplimentare.

Cauza de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de mai multe aparate electrice lăsate sub tensiune, pe o instalaţie electrică subdimensionată.

Pompierii au reușit să salveze corpul de chilii, construcţiile din complexul monahal, baza de tratament, precum şi casa învecinată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.