Marți, 29 octombrie, la ora 23.13, polițiștii Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi au fost sesizaţi prin SNUAU 112, în legătură cu izbucnirea unui incendiu la locuinţa unui bărbat de 45 ani, din comuna Grămești.

În urma cercetărilor s-a stabilit că locuinţa bărbatului se află la periferia satului Grămești, pe DJ 291 A, fiind compusă din parter și mansardă. În interiorul locuinței proprietarul deține un șemineu pe lemne, sursă cu care încălzea parterul locuinței. În cursul zilei de marți bărbatul a revenit la domiciliu, acesta fiind plecat de mai mult timp împreună întreaga familie la muncă în Italia și a aprins focul în șemineu. La un moment dat a observat că în jurul hornului iese foc, împrejurare în care s-a suit pe acoperișul casei de unde a alunecat de la o distanță de aproximativ 2-3 metri și s-a autoaccidentat la nivelul ambelor membre superioare, fiind preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Orășenesc Siret, de unde a fost ulterior transferat la Spitalul Municipal Rădăuți cu diagnosticul de „traumatism membre superioare prin cădere”.
În urma incendiului astereala acoperişului a ars pe o suprafaţă de 60 mp, fiind totodată degradate planșeul și tavanul casei pe o suprafață de aproximativ 30 mp, iar învelitoarea de tablă pe o suprafață de aproximativ 50 mp, valoarea bunurilor distruse fiind de 20.000 lei, locuința fiind asigurată.
În urma cercetării la faţa locului de către pompierii militari, aceştia au stabilit cauza producerii incendiului ca fiind: ,,efect termic prin contact sau radiaţii”, iar mijlocul de producere: „coş fum neizolat corespunzător faţă de materiale combustibile”.
S-a întocmit doar penal privind infracţiunile de „distrugere culpă” și „vătămare corporală culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.