Duminică, 6 ianuarie, în jurul oreo 15:00, a avut loc un incendiu puternic în satul Călinești Arini din comuna Șerbăuți.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, militarii Gărzii de Intervenție Siret și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Șerbăuți și Calafindești, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Călinești Arini, comuna Șerbăuți.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești, cu bunurile aferente, existând pericolul de propagare la casa de locuit. Incendiul a fost lichidat la ora 19:13.

Au ars astereala acoperișului din lemn și învelitoarea din azbociment de la șură și de la o anexă, pe o suprafață de 80 mp, pereții din lemn ai șurii pe 60 mp, planșeul adăpostului de animale pe 40 mp, aproximativ 2 tone de furaje depozitate în șură, circa 2 metri cubi lemn de foc și un atelaj hipo. S-au degradat pereții adăpostului de animale pe 15 mp.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric, generat de mijloace de iluminat (electric) lăsate sub tensiune.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat locuința proprietarului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.