Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii S.V.S.U. Pătrăuți, au intervenit marți, 26 februarie 2019, cu trei autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Pătrăuți.

Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 17:42.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, ardeau camera centralei termice și acoperișul unei construcții corp comun, formată din camera centralei și o magazie de lemne, cu pericol de propagare la casa de locuit și la restul anexelor gospodărești.

Incendiul a fost lichidat la ora 19:45.

Au ars 90 de metri pătrați din acoperișul construcției corp comun, 20 de metri pătrați din astereala acoperișului casei de locuit, camera centralei pe 15 metri pătrați, circa 2 metri cubi lemn de foc și alte bunuri. S-au degradat pereții centralei termice și învelitoarea din tablă, pe 35 metri pătrați.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum necurățat și neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit, o bucătărie de vară, un adăpost de animale, circa 10 metri cubi lemn de foc și alte bunuri gospodărești.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.