Dispeceratul pompierilor suceveni a fost anunţat marţi dimineaţă, la ora 4:51, prin numărul unic de urgenţă 112 despre producerea unui incendiu la o gospodărie din satul Voivodeasa, comuna Suceviţa.

Detaşamentul de pompieri Rădăuţi şi Garda Siret, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceviţa, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor, care au cuprins acoperişul casei şi anexele gospodăreşti şi puneau în pericol alte două locuinţe învecinate.

Au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de 80 metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară, pe 40 metri pătraţi, adăpostul de animale şi depozitul de furaje, construcţie corp comun, pe 110 metri pătraţi, mobilier, aparatură electrocasnică, 300 baloţi de fân şi circa 10 metri cubi lemn de foc. S-au degradat pereţii locuinţei şi peretele depozitului de furaje din gospodăria învecinată, pe o suprafaţă de 15 metri pătraţi.
Incendiul a fost lichidat la ora 9:50 şi, cel mai probabil, a izbucnit din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum deteriorat.
Pompierii au reuşit să salveze restul casei şi locuinţele învecinate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.