Trei echipaje de pompieri militari de la Garda de intervenţie Vicovu de Sus au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit sâmbătă, 29 martie, la gospodăria unui bărbat din oraşul Vicovu de Sus.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la nivelul mansardei locuinţei (P+1), construită din lemn, existând pericolul de propagare la întreaga casă şi trei anexe gospodăreşti. Au ars aproximativ 120 de metri pătraţi de pardoseală din lemn şi aproximativ 50 de metri pătraţi din pereţii mansardei. Flăcările au mai afectat obiecte de mobilier, aparate electronice şi electrocasnice.

Incendiul a fost lichidat puţin după miezul nopţii, la ora 0:25.

Intervenţia a fost îngreunată de cantitatea mare de material lemnos şi de faptul că incendiul s-a manifestat cu degajare masivă de fum, pompierii consumând pe parcursul misiunii nu mai puţin de 16 butelii de oxigen. Însă efortul lor nu a fost în zadar, deoarece au salvat din calea flăcărilor restul locuinţei, cu bunurile aferente pe care le-au evacuat din interior la timp, şi cele trei anexe gospodăreşti.

În primul rând însă, îmbucurător a fost faptul că nu s-au înregistrat victime omeneşti. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza scânteilor provenite din coşul de fum deteriorat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.