Militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pojorîta, au intervenit luni, 31 iulie, în jurul orei 21:30, cu 5 autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o pensiune agroturistică din comuna Pojorîta.
Potrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperişul clădirii, cu pericol de propagare la întreaga pensiune şi la anexele din împrejurimi.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.
Au ars aproximativ 100 mp din astereala acoperişului (scândură şi căpriori), precum şi lambriu din lemn din interior, pe aceeaşi suprafaţă. S-au degradat învelitoarea din tablă a acoperişului, tâmplărie din PVC, tavanul din interiorul mansardei, pereţii interiori, sauna, instalaţia electrică, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, elemente de tâmplărie din lemn şi alte bunuri.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic generat de coşul de fum (burlan metalic) neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Incendiul a fost lichidat la miezul nopţii, iar pompierii au salvat pensiunea şi anexele acesteia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.