Pompierii militari ai Punctului de Lucru Poiana Stampei și ai Detașamentului Vatra Dornei, cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD B2, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Poiana Stampei, cu un buldoexcavator, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din satul Prăleni, comuna Poiana Stampei.

La sosirea echipajelor, ardea violent acoperișul locuinței, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga clădire, dar și la construcțiile învecinate.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarilor (mamă și fiu), care au suferit atacuri de panică. Ulterior, femeia, în vârstă de 84 de ani, a fost transportată la unitatea spitalicească din Vatra Dornei pentru investigații suplimentare. După acordarea primului ajutor medical de către paramedici, bărbatul (63 de ani), în stare stabilă, a refuzat transportul la spital.

Au ars acoperișul casei pe 70 mp și lambriu (din lemn) exterior, pe aceeași suprafață. S-a degradat învelitoarea din tablă a acoperișului.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Incendiul a fost lichidat la ora 13:00, iar datorită intervenției prompte a pompierilor, care au localizat în timp optim flăcările, s-au salvat restul casei de locuit (două camere de locuit, cu bunurile din interior) și construcțiile învecinate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.