Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Todirești, au intervenit miercuri dimineață, cu patru autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Costâna, comuna Todirești.

Potrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, ardea un adăpost de animale, cu pericol de propagare a flăcărilor la casa de locuit și la alte construcții învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 10:05.

Au ars: adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați, materiale din lemn, utilaje gospodărești, 10 baloți de paie, 2 butelii de aragaz (care au explodat) și altele. În incendiu au pierit o vacă, o oaie, un miel și 150 de pui de păsări de curte, iar 8 capre și 50 de păsări de curte au fost salvate din interiorul clădirii cuprinse de flăcări. S-a degradat parțial acoperișul casei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de echipamente de iluminat cu defecțiuni.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa proprietarului și celelalte clădiri învecinate, cu bunurile aferente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.