La 26.04.2019, ora 17.10, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată telefonic prin S.N.U.A.U.112 de către o femeie, din comuna Dorna Arini, despre faptul că pe raza localităţii are loc un incendiu la un depozit de cherestea din centrul comunei.

La fața locului s-a constatat că în jurul orei 17.00, femeia gestionară la barul din localitate, în timp ce era de serviciu a auzit în apropierea barului, la hala de debitare material lemnos aparţinând unei alte societăți, zgomote asemănătoare unui scurt circuit electric. Când s-a deplasat în spatele barului a observat că hala de debitare a materialului lemnos era cuprinsă de incendiu şi a apelat 112.

Au intervenit angajații din cadrul Detașamentului de pompieri Vatra Dornei, care au localizat și stins incendiul. Aceștia au stabilit ca și cauză probabilă a producerii incendiului ,,scurt circuit electric, cablu electric defect”.

În urma incendiului a ars hala de debitare material lemnos în suprafață de 235 metri pătrați, construită din lemn, acoperită cu plăci ondulate, 3 instalaţii de debitare tip banzic, un circular multilam, un exhaustor rumeguş, un compresor industrial şi a fost afectat parţial un autotractor marca Scania, aparținând societății care debita lemn, parcat în apropiere.

Valoarea prejudiciului a fost estimată la suma de 200.000 lei.

Nu au rezultat victime omenești în urma producerii incendiului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.