Militarii Punctului de Lucru Poiana Stampei și ai Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Poiana Stampei, au intervenit sâmbătă, 17 februarie, în jurul orei 0:30, cu patru autospeciale și un buldoexcavator pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la hala unui gater, din comuna Poiana Stampei.

Potrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, ardea acoperișul halei și exista pericolul de propagare la întreaga construcție și la un depozit de bușteni.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
A ars acoperișul halei, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. S-au degradat 60 de metri pătrați din izolația exterioară, 150 de metri pătrați din tabla acoperișului și bunuri din atelierul mecanic (aparat ascuțit pânze, rulmenți, curele de tensiune, pânze pentru banzic, mașină de rostuit și altele).
Flăcările au izbucnit de la un motor electric, cel mai probabil, prin efect termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:30, iar pompierii au salvat hala gater, cu bunurile aferente, și depozitul de bușteni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.