Pompierii militari de la subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava din Rădăuţi, Suceava, Siret şi Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Milişăuţi, au intervenit cu opt autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în oraşul Milişăuţi.

La sosirea echipajelor, ardeau violent construcţiile din două gospodării, aparţinând lui Petru C. şi Mariei C., existând pericolul de propagare la proprietăţile învecinate.
Lui Petru C. i-au ars aproximativ 110 metri pătraţi din acoperişul casei de locuit, bucătăria de vară pe 35 de metri pătraţi, adăpostul de animale pe 120 de metri pătraţi, tâmplărie din PVC, circa 2.500 kilograme de furaje, bunuri casnice şi unelte agricole.
Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical soţiei proprietarului, în vârstă de 59 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, aceasta a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.
Mariei C. i-au ars adăpostul de animale pe 150 de metri pătraţi şi circa 1.500 kilograme furaje. Proprietarei i-au pierit în incendiu 40 de păsări de curte şi două oi.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor este folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Pompierii militari au salvat casele proprietăţilor afectate de incendiu, precum şi alte două locuinţe din imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 5:55.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.