Militarii Detaşamentelor de Pompieri Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, împreună cu angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dorna Candrenilor, au intervenit miercuri, 19 iulie, în jurul orei 22:00, cu 5 autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Dorna Candrenilor.

Potrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la construcţiile din două gospodării, existând pericolul de propagare la vecinătăţi.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

La una din gospodării au ars un atelier pe 50 mp şi acoperişul casei pe 100 mp. Au mai ars elemente de tâmplărie şi obiecte de uz casnic şi s-au degradat tavanul locuinţei pe 80 mp, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, o motocositoare, scule de lucru din atelier şi alte bunuri.

La cea de-a doua gospodărie, au ars acoperişul şi etajul locuinţei, pe suprafeţe de câte 100 mp. S-au degradat parterul casei pe 100 mp, bunuri de uz casnic, materiale textile, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi documente personale.

Incendiul a izbucnit din atelierul primei gospodării, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un utilaj tehnologic (un dispozitiv de sudură) lăsat sub tensiune.

Incendiul a fost lichidat la ora 1:10, iar pompierii au salvat parterele locuinţelor şi două adăposturi de animale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.