Sâmbătă, 21 noiembrie, a.c., a izbucnit un incendiu la o gospodărie de pe raza comunei Vatra Moldoviței. La fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Frumosu.

Aceștia au intervenit cu 3 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie de pe raza comunei Vatra Moldoviței. Gospodăria era destinată creșterii animalelor și se afla într-o zonă izolată și greu accesibilă, situată la limita dintre comunele Vatra Moldoviței și Frumosu.
La sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa de locuit și o parte din anexele gospodărești, care formau un corp comun, construit din lemn și acoperit cu șindrilă, cu pericol de propagare la restul construcțiilor anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 21:55.
Au ars: casa de locuit pe o suprafață aproximativ 24 mp, anexele gospodărești pe 60 mp, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, materiale textile, circa 4 metri cubi lemn de foc și alte bunuri. S-au degradat aproximativ 20 de metri liniari dintr-un gard din lemn.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum deteriorat.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, nici omenești, nici din rândul animalelor din gospodărie, iar pompierii au salvat restul anexelor de locuit și utilaje agricole (două cositori, o greblă mecanică și un motofierăstrău).

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.