Miercuri, 16 septembrie, la ora 9:10, SPR 2 Ipoteşti a fost sesizată prin SNUAU 112 de către F.T. din com. Ipotești, despre faptul că un autoturism arde în garajul unui vecin.

La momentul sosirii polițiștilor la locul producerii evenimentului se aflau Pompierii Militari cu trei autospeciale din cadrul ISU Suceava care au localizat și lichidat incendiul. Din verificările efectuate împreună cu pompierii militari, s-a stabilit faptul că la data de 16.09.2020, proprietarul locuinței, I.S., a plecat de la domiciliu împreună cu soția sa, iar în jurul orei 05.00 s-a întors singur și a parcat autoturismul Dacia Logan în anexa cu destinație garaj care se află lângă casa de locuit a acestuia, iar în jurul orei 08.00, acesta a plecat de la domiciliu.

În jurul orei 9:00 F.T. a observat că de la casa lui I.S. iese fum, motiv pentru care s-a deplasat acolo și a observat că autoturismul susmenționat arde, acesta apelând SNUAU 112.

În urma incendiului care s-a propagat și la casa de locuit, a rezultat arderea în totalitate a autoturismului Dacia Logan, anexa din lemn cu o suprafață de aproximativ 40 m2, acoperișul casei de locuit construit din lemn și acoperit cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 100m2, elemente de tâmplărie, electronice, aproximativ 3 m3 lemn de foc, documente personale care se aflau în autoturism. 

Sursa de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit la un cablu electric defect provenit de la autoturismul Dacia Logan. Nu a fost pericol de propagare la alte locuințe sau anexe și în urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti.

Proprietarul imobilului a declarat verbal că locuinţa nu este asigurată.

Persoana vătămată a stabilit un prejudiciu în valoare de aproximativ 20.000 Euro.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugerea din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.