Miercuri, 30 iunie, în jurul orei 20:30, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Volovăț, Milișăuți și Burla, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere, două utilaje și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Burla.

La sosirea echipajelor, ardeau o șură și alte două anexe gospodărești, construcții corp comun, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 61 de ani, care a suferit un atac de panică. După ce a primit îngrijiri medicale, femeia a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Au ars șura, adăpostul de animale și o magazie, pe o suprafață totală de aproximativ 200 de metri pătrați. Au mai ars aproximativ 500 de baloți de baie și aproximativ 10 metri cubi de lemn de foc și s-au degradat alte bunuri din gospodărie. Animalele din șură, un cal, o vacă și un vițel, precum și 10 păsări de curte și 20 de porumbei de casă, au fost evacuate și salvate înainte de sosirea pompierilor.

Cauza probabilă de izbucnire a flacărilor a fost un trăsnet direct.

Incendiul a fost lichidat la ora 0:20, iar pompierii au salvat casa de locuit și restul construcțiilor anexe din gospodărie, cu bunurile aferente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.