Duminică, 29 ianuarie, în jurul orei 08:50, Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat din comuna Fundu Moldovei, satul Botuș, despre faptul că la locuința sa a izbucnit un incendiu.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă, ocazie cu care s-a stabilit că locul producerii incendiului este o anexă de depozitare a furajelor pentru animale, cât și un atelier de prelucrare lemn. Din discuțiile purtate cu persoana vătămată s-a stabilit faptul că în dimineața zilei de 29 ianuarie 2023 acesta a aprins focul în sobă pentru a încălzi acea încăpere, iar la scurt timp a observat faptul că a izbucnit incendiul.

În urma incendiului a fost distrusă întreaga clădire, confecționată din lemn și acoperită cu tablă, având o suprafață de 60 mp. Totodată, au fost degradate două motocositori, două mori de măcinat furaje, o ladă frigorifică, masă de tâmplărie, abricht de geluit, forjo, 2500 kg porumb, aparat de sudură și alte scule folosite în gospodărie. Lucrătorii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au stabilit că sursa probabilă de aprindere a fost jarul sau scânteia dintr-o sobă fără acumulare de căltură confecționată din metal, iar împrejurarea care a condus la izbucnirea incendiului a fost coșul (burlanul) de fum deteriorat.

Cu privire la propagarea incendiului nu există dubii din partea persoanei vătămate, iar la fața locului nu s-au constatat alte nereguli.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.