Încep înscrierile pentru Admiterea USV!

Candidații își pot depune dosarele de înscriere până pe 18 iulie (fără zilele de 13 și 14 iulie), pentru specializările unde există probe, și 11-19 iulie (fără zilele de 13 și 14 iulie), pentru specializările unde admiterea se face pe baza mediilor. Indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, bobocii USV cu media de minimum 9,00 la examenul de bacalaureat vor primi câte o tabletă cu stilou digital. 

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) dă startul concursului de admitere pentru ciclurile de studii de licență, masterat și doctorat, joi, 11 iulie. Candidații își pot depune dosarele de înscriere până pe 18 iulie (fără zilele de 13 și 14 iulie), pentru specializările unde există probe, și 11-19 iulie (fără zilele de 13 și 14 iulie), pentru specializările unde admiterea se face pe baza mediilor.

USV oferă 3.060 de locuri bugetate, cel mai mare număr de locuri bugetate din istoria sa, repartizate pe cele aproape 100 de programe de studiu la nivel de licență și masterat, 13 domenii de doctorat și 12 specializări pentru formare continuă.

Anul acesta, candidații interesați de oferta educațională a USV pot opta pentru unul dintre cele 1.565 de locuri bugetate (fără taxă) la ciclul de studii de licență. Dintre acestea, 42 de locuri au fost alocate absolvenților de liceu din mediul rural, 22 de locuri absolvenților de liceu proveniți din sistemul de protecție socială sau cu dizabilități, precum și 15 locuri candidaților de etnie rromă. De asemenea, 460 de locuri bugetate, cu bursă, sunt destinate candidaților români de pretutindeni. Pentru tinerii care doresc să urmeze studii la distanță, USV scoate la concurs 450 de locuri. În plus, pentru absolvenții de facultate care doresc să obțină o a doua specializare, au fost prevăzute 300 de locuri pentru conversie profesională.

Indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, bobocii USV cu media de minimum 9,00 la examenul de bacalaureat vor primi câte o tabletă cu stilou digital. Totodată, peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse intre 900 și 1800 lei pe lună.

La nivel de masterat, candidații au la dispoziție 760 de locuri bugetate, distribuite pe cele 40 de programe de studiu. Dintre acestea, 4 locuri bugetate sunt rezervate candidaților de etnie rromă și alte 25 de locuri persoanelor cu cerințe educaționale speciale/dizabilități.

Candidații au posibilitatea de a se înscrie atât on-site, în campusul USV, cât și on-line, folosind platforma de înscriere disponibilă. De asemenea, plata taxei de înscriere și de înmatriculare se poate face online.

Candidații români de pretutindeni pot opta pentru a se înscrie la USV sau la centrele special organizate în orașele Chișinău (11-13 iulie a.c., Liceul de Creativitate și Inventică ”Prometeu-Prim”), Sîngerei (15 – 16 iulie a.c., Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”) și Edineț (15 – 17 iulie a.c., Liceul Teoretic ”Pan Halippa”) din Republica Moldova, precum și în localitatea Horbova (15 – 18 iulie a.c., Liceul Horbova), din Ucraina. Etnicii români admiși la USV pot beneficia de burse de studiu în lei, atribuite în ordinea mediilor de admitere, în cuantum de 900 de lei/lună.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis trebuie să se înmatriculeze cel târziu până la data de 29 iulie, ora 16:00.

Informații detaliate despre procesul de Admitere 2024 pot fi obținute consultând pagina https://admitere.usv.ro/.

7 Responses

 1. mihai grigore

  : revista floare albastra = blue : sfat – nu comandați mâncare online și feritiva de locurile cu angajați pakistanezi ori din china – aceștia taie carnea de pe rotisor cu săbii contrafăcute de samurai__ ceea ce _ cum spune un expert__ dacă le pui in h2o ruginesc ___ ceea ce înseamnă că în Suceava nu și murit de covid ci de tetanos= rugină de pe aceste cutite ale găștilor benladenesti din Suceava ___ mai mult astea __ spune expertul __ sa vând chiar langa sediul poliției Suceava __ la preț de talcioc __ contrafăcute fiind ___ ceea ce dă de gândit despre integritatea acestora și a însuși întregului sistem din perimetru ___ eu însumi am fost tratat îngrozitor la întrebarea directă „dacă tăiați carnea de pe rotisor cu o sabie de samurai „:

  Răspunde
 2. mihai grigore

  : și o să vedeți așa ceva exact la intrarea în complexul comercial Bucovina exact colt cu tribunalul procuratura antimafia etc .____numai că aceștia or îs corupți or nu conștientizează că e pusă în pericol siguranța națională prin folosirea la locul de munca cași ” instrumente permanente de lucru ” de „arme letale albe de ucidere in masa „____ numai bine__ ocolitii- i __ va asigur că sunt cei mai periculoși oameni pe care i-am întâlnit vreodată în viața mea : numai bine !*:

  Răspunde
 3. mihai grigore

  : tot acest expert mi- a explicitat mesajul din celălalt colt al complexului comercial Bucovina __ poliția ceazand probabil că le-a a pus statul român ___ nicidecum __ el a pus o dubita medicala cu mesajul pe ea de dubita medicala privata și cel de pe cort însemnând laolaltă intenția privată de a pregăti forță de muncă pe respectivul domeniu= joburi pentru cei ce pleacă la muncă în UE ___ din care cauză nici nu-i i nimeni nici în dubita și nici în cortul ” medical” ___ deci ele se constituie intr- un mesaj privat __ un ” metasens” __ și nu îs puse acolo pentru intervenții pe timp de canicula __ ci ___ pentru a suna la numărul de telefon înscris pe ele cu cifre mari cât toate zilele____: ce tare !*:

  Răspunde
 4. mihai grigore

  : model de rezolvare problema _ simplu _ avem un context ce conține două situații asimetrice___ prima se rezolva ” prin identificarea inscripționării de către producător a datelor în conformitate cu patentul de producător și fabricant ___ in caz contrar ii contrafăcut – rezultă fabricanți ilegali neinscrisi la registrul comerțului de ” arme letale de ucidere in masa ” și se identifică ” atelierele unde îs produse _ istoric _ personal „rețele ” …____la al doilea context ii mult mai simplu – pentru că ” dubita respectiva are un număr de înmatriculare ” și însăși instituția prefecturii ii la doi pași de dubita _ însemnând _ cel mult 100 m !*_____:

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.