Luni, 15 aprilie, la ora 11.00 vor fi demarate lucrările la noul pod peste râul Suceava. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în conferința de presă săptămânală de miercuri 10 aprilie.

Potrivit edilului sucevean, firma care a adjudecat licitația și a câștiagat contractul este Cornell′s Floor din Botoșani, o firmă cu origini în SUA.

Potrivit proiectului, lungimea podului este de 104,4 metri, lățimea este de 8 metri, adică două benzi a câte 4 metri, iar 1,5 metri lățime vor avea trotuarele. Potrivit primarului Ion Lungu, termenul de realizare a podului este de 24 de luni.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu firma care a câștigat licitația, s-a stabilit ca în acest an să se facă conturul, așa încât într-un an și jumătate să putem finaliza podul de peste râul Suceava”, a precizat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Potrivit edilului Sucevei, firma din Botoșani a avut în 2018, 125 de muncitori și o cifră de afaceri de 5 milioane de euro.

„Sperăm să aibă forța de muncă necesară ca să putem duce la bun sfârșit acest obiectiv de investiții”, a precizat primarul Ion Lungu.

De asemenea, edilul a mai spus că în paralel se efectuează lucrări la ruta alternativă, cuprinsă între strada Traian Vuia și podul ce se construiește. Noua rută urmează să aibă 1,8 kilometri, în prezent lucrându-se la studiul de fezabilitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.