Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă și a sesizat  Camera de Conturi în cazul lui Nistor Tătar, fostul primar al municipiului Rădăuți, Județul Suceava,, considerând că acesta s-a aflat în CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV .

Astfel, conform ANI, în exercitarea mandatului de primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tătar a încheiat un contract de lucrări cu o societate comercială la care era angajat cu contract individual de muncă, suspendat pe durata exercitării funcției de primar, producând foloase materiale pentru sine, respectiv asigurarea creșterii cifrei de afaceri și a profitului societății. Ulterior încetării mandatului de primar, a reluat activitatea în cadrul acestei societăți și a fost încadrat într-o funcție mai bine plătită.

Reamintim că înainte de a deveni primar al Rădăuțiului, Nistor Tătar a fost director al SC Servicii Comunale SA Rădăuți.

ANI consideră că Tătar a încălcat prevederile art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) și alin. (4) și (5) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Camera de Conturi Suceava cu privire la identificarea elementelor de încălcare a Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale referitoare la modul de utilizare a resurselor bugetare ale Primăriei Municipiului Rădăuți întrucât, în calitate de primar (ordonator principal de credite) a încheiat un contract de lucrări cu valoarea totală de 409.922,63 Lei, fără să existe în bugetul primăriei prevederi bugetare pentru această lucrare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.