Ionel Oprea, generalul chirurg numit secretar de stat în Ministerul Sănătății și trimis la Suceava pentru gestiona situația spitalului a declarat marți, 21 aprilie, că zilele de Paști au fost normale la Spitalul Județean Suceava, aici neprezentându-se un număr mai mare decât media din ultima vreme.

Cu toate acestea, generalul Oprea spune că în perioada imediat următoare se vor vedea urmările dacă sucevenii nu au respectat restricțiile.

Dacă se va dovedi asta, la spital ar urma să crească, de joi, 24 aprilie, numărul internărilor.

De Paști, nu am avut probleme deosebite. Am asigurat, cu dificultate într-adevăr, bunul mers al secțiilor care sunt desemnate să funcționeze pentru că, în continuare avem deficit de personal medical. Lucrăm la o planificare a persoanelor care s-au dovedit a fi negative, tocmai pentru a îmbunătăți situația. De joi încolo vom avea deja o imagine a sărbătorilor pascale pentru că dacă sucevenii nu au respectat regulile se va vedea, iar situația se va înrăutăți”, a declarat secretarul de stat Oprea.

Despre medicii care nu doresc să vină la serviciu și solicită concediu de odihnă, deși sunt sănătoși, generalul a spus că aceștia vor fi informați de comisia spitalului că li se va desface contractul de muncă, dacă nu se vor prezenta la serviciu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.