Miercuri, 21 august, debutează sesiunea de toamnă a Examenului de Bacalaureat. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Suceava, județul nostru este fruntaș la numărul de candidați înscriși pentru a susține BAC-ul în această toamnă, după București.

Sesiunea august – septembrie începe cu probele scrise, în 21 august fiind programată cea la Limba şi literatura română/E)a, în 22 august – Limba şi literatura maternă/E)b, în 23 august – proba obligatorie a profilului/E)c, iar în 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Conform IȘJ Suceava, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în 2 şi 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 7 septembrie.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct al IȘJ Suceava, prof. Alexandra Chirilă,  pentru sesiunea de toamnă a BAC-ului s-au înscris 1 630 de candidați, în comparație cu 5 456 de candidați înscriși în prima sesiune.

„1 630 de candidați, ne situează pe o poziție fruntașă, astfel încât, suntem primul județ după municipiul București, cu cei mai mulți candidați pentru sesiunea de toamnă”, a declarat inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Suceava, prof. Alexandra Chirilă.

Chirilă a precizat că la nivelul municipiului Suceava s-au constituit cinci centre de examen: la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, la Colegiul Tehnic „Samuil Ispoescu”, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” și la Liceul cu Program Sportiv. De asemenea, la nivelul județului s-au făcut și două centre de evaluare: la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.

„Comisiei județene i s-a adresat un singur elev de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, cu o tulburare de spectru autist, ceea ce înseamnă că pentru acest candidat se va asigura o sală separată, iar acesta va fi asistat, pe lângă cei doi profesori supraveghetori și de un profesor psiholog”, a declarat prof. Alexandra Chirilă, inspector general adjunct.

Aceasta a mai spus că cei mai mulți elevi au fost înscriși la proba obligatorie a profilului, adică la materiile Matematică și Istorie, în număr de 1 200.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.