Poliţia de Frontieră anunţă că sâmbătă au intrat în România 10.699 cetăţeni ucraineni, în scădere cu 4,3% faţă de ziua precedentă.

”În data de 19.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 68.161 de persoane, dintre care 10.699 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 4,3% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.390 cetăţeni ucraineni (în uşoară scădere cu 0,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au întrat 3.588 cetăţeni ucraineni (scădere cu 13,6%)”, a transmis, duminică, Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că, de la declanşarea acestei crize, până la data de 19.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 491.165 cetăţeni ucraineni. ”În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români pana la capacitate maximă. Măsuri similare de întărirea controlului şi supraveghere sporită au fost dispuse si la frontiera terestra, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute”, a mai transmis sursa citată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.