Începând de luni, în centrele de vaccinare din România va fi introdus și serul anti-COVID produs de compania Moderna. Rapelul acestuia se administrează la 28 de zile, comparativ cu cel de la Pfizer și BioNTech, care se administrează la o distanță de 21 de zile față de prima doză.

Până acum, România a primit două tranșe de vaccinuri realizate de Moderna, iar în total în țară sunt disponibile în prezent 35.600 de doze. Chiar și așa însă, compania a anunțat că la data de 5 februarie, când urmeză să ajungă cel de-al treilea transport, România va primi cu 20% mai puțin față de cât s-a stabilit inițial. Cea de-a doua transă de vaccinuri Moderna a ajuns sâmbătă, 30 ianuarie la Institutul Cantacuzino din București, scrie b1.ro.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat miercuri că imunizarea românilor amânați se va realiza cu serul de la Moderna, care a dovedit în cadrul studiilor clinice o eficiență de peste 94% și printre ale cărui caracteristici se numără și folosirea tehnologiei de tip ARN mesager.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.