Gheorghe Flutur și-a demarat astăzi, 9 noiembrie, campania electorală. Locația aleasă de acesta este centura de ocolire a municipiului Suceava, un proiect început cu mult timp în urmă și care trebuia finalizat cu mult timp în urmă.

Chiar dacă finalizarea șoselei de centură trebuia să aibă loc încă din timpul guvernării PD-L, liderul local al Alianței România Dreaptă și-a demarat campania vorbind despre importanța acestui inel de ocolire.

Gheorghe Flutur: “Astăzi, 9 noiembrie, se dă startul campaniei electorale pentru Alianţa România Dreaptă. Am ales nu întâmplător acest loc pentru începutul campaniei. Mi-aş fi dorit să am ca start de campanie inaugurarea şoselei de centură, aşa cum ar fi trebuit dacă noi eram la putere. Din păcate suntem la unul din obiectivele care a murit aici la Suceava. Din păcate mai era foarte puţin până la finalizarea lucrării pentru a scoate traficul greu din oraşul Suceava. Am ales acest obiectiv pentru a transmite un mesaj sucevenilor, sunt hotărât să mă lupt pentru a reînvia investiţiile pe care le-am adus cu muncă şi cu trudă în judeţul Suceava şi pentru a aduce şi alte investiţii. Candidez din partea ARD, vreau să am un cuvânt de spus pentru cei care stabilesc priorităţi pentru că Suceava a fost şi trebuie să redevină o prioritate pe harta ţării. Şoseaua de centură făcea legătura între nordul oraşului Suceava şi ocolea traficul prin partea dreaptă, ieşirea spre Fălticeni, efectiv 13 kilometri cu poduri cu viaducte, mai era 20% din lucrare de finalizat iar acum în toamnă ar fi trebuit dată în folosinţă toată centura ocolitoare. Ar fi însemnat un prim pas pentru drumul care lega Siretul de Bucureşti – o autostradă despre care comisia europeană a fost de acord să discutăm din 2014”.

Mai mult, Gheorghe Flutur și-a exprimat speranța că actualul Guvern va înțelege necesitatea unei astfel de rute ocolitoare a municipiului reședință de județ și că vor debloca bani pentru ca lucrările să continue. “Eu îmi exprim speranţa că cei de la putere de astăzi vor înţelege semnalul pe care îl transmit, să dea drumul la fonduri pentru Suceava. Foarte bine că s-a terminat centura de la Iaşi, foarte bine că se gândesc la Bacău să construiască şosea de centură, dar nu trebuiesc pedepsiţi sucevenii şi cer public ca guvernarea Ponta să deblocheze banii pentru şoseaua de centură. Poveşti că a fost prea scump, că nu mai sunt bani – sigur că pentru altele sunt bani, dar pentru Suceava nu sunt bani. Dar eu cred că cei de la putere din USL trebuie să obţină fonduri pentru finalizarea lucrărilor. Am văzut că se laudă că au venit bani, dar să dea bani şi pentru deblocarea lucrărilor din oraşul Suceava, pentru că traversarea oraşului la ore de vârf se face într-o oră şi jumătate şi nu este în regulă. Suntem în aceeaşi situaţie cu drumul care trebuia să lege Suceava de Botoşani, obiectiv tăiat de pe lista de investiţii. Proiectul de aeroport este şi el întârziat. Noi calculam că cel târziu în luna septembrie trebuia dat drumul la lucrările de investiţie”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.