Un număr de 11 primari, viceprimari şi consilieri locali suceveni au fost declaraţi incompatibili, datorită unor nereguli identificate de Agenţia Naţională de Integritate.

Conform prefectului Florin Sinescu, aleşii locali care sunt în conflict de interese sau incompatibili cu funcţia pe care o ocupă în prezent sunt din întreg judeţul. Astfel, de la Rădăuţi, atât primarul Aurel Olărean şi viceprimarul Dumitru Ciobotariu, cât şi consilierul Vasile Maloş se află între nominalizaţi.

Mai mult, pe lângă edilul rădăuţean, alţi 6 primari sunt în situaţia de a fi declaraţi incompatibili. Aceştia sunt Gheorghe Cajvan, de la Capu Câmpului, Cătălin Barbă de la Dolheşti, Viorel Pintilie de la Burla şi Dumitru Corjuc, de la Ipoteşti, toţi membri ai PDL, alături de Săvel Botezatu de la Udeşti şi Brăduţ Avrămia, de la Forăşti, din cadrul PSD. La capitolul viceprimari, pe lângă cel de la Rădăuţi, aparţinând PP-DD, îi mai găsim şi pe Niculina Mihalea, de la Stulpicani – PNL, şi Augustin Sorin Tofan, viceprimar din partea PDL la Ipoteşti.

O situaţie mai specială este aceea a edilului de la Rădăuţi, în cazul căruia, încă din luna februarie 2014, Prefectura Suceava a sesizat Agenţia Naţională de Integritate, datorită faptului că Aurel Olărean a omis să treacă în declaraţia sa de avere 2 firme pe care le deţine. De asemenea, una din firmele sale a desfăşurat activităţi de furnizare către o entitate aflată în subordinea Consiliului Local şi anume către Spitalul Rădăuţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.