Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.  Pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii au organizat în perioada 4-5 noiembrie 2017 o acţiune cu efective sporite.

 Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene.

În scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, în perioada 04.11.-05.11.2017, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de la formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, dar şi pentru constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.

Au fost aplicate 332 sancţiuni contravenţionale în valoare de 162.170 lei, majoritatea – 232 –  pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Au fost ridicate 29 de permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe permise de conducere – 19 – au fost reţinute pentru depăşirea regimului legal de viteză, alte 10 fiind reţinute pentru abateri de altă natură.

 

Exemple:

Un tânăr de 22 de ani, din județul Iaşi, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în comuna Cornu Luncii, cu viteza de 114 km/h în localitate (+64 km/h).

O tânără de 24 de ani, din comuna Șcheia, a fost depistată de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în comuna Dărmăneşti, cu viteza de 143 km/h în localitate (+93 km/h).

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.