Un italian fără studii de specialitate s-a dat drept medic în România şi chiar a convins o clinică privată să-l lase să intre în sala de operaţie. Bărbatul cu doar 8 clase absolvite a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a reacționat în urmă cu câteva minute și a susținut că a aflat de acest caz din presă!

„Am aflat din presă despre caz. Nu a adus toate documentele. Ministerul Sănătății a analizat documentele pe care le-a adus, de fapt nu le-a adus personal. A avut o împuternicire. Și pentru că nu avea toate documentele nu a primit avizul, adică echivalarea diplomei. Sunt și alte țări care s-au confruntat cu astfel de probleme. Și sistemul public și sistemul privat trebuie să aibă aceleași reguli. Da, a operat în clinici private cu o parafă. Dar parafa nu este de ajuns. Documentele pe care trebuie să le prezinți la angajare sunt identice”, a susținut ministrul.

Șefa de la Sănătate a continuat și a susținut că nu știe câți pacienți ar fi fost operați de falsul chirurg, însă a atras atenția că angajarea acestuia în spitalele private din România este ilegală!

„Nu cunosc câți pacienți, nu cunosc. Am cerut toate datele. Cei care l-au angajat, l-au angajat ilegal. Dar și aici va trebui să vedem”, a punctat ministrul Sorina Pintea.

Conform Digi24, bărbatul nu intra în sala de operație singur, așa s-a descoperit că este un chirurg fals. Asistentele au observat că acesta nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător.
A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.
Bărbatul din Italia are doar opt clase absolvite și în România să dădea chirurg plastic. În țara lui, Matthew Mode (Matteo Politi – numele real) a fost condamnat pentru că a furat identitatea unui cunoscut medic și a pretins că este cardiolog.
El a susținut chiar că a absolvit prestigioasa Johns Hopkins University School of Medicine din SUA, când în realitate ultima meserie documentată este cea de valet de parcare.
În România a venit în urmă cu un an și chiar a operat câțiva pacienți la mai multe spitale. Din fericire, niciun pacient nu a murit.
Bărbatul a păcălit un spital spunând că a luat avizul de la Ministerul Sănătății și că îl va aduce și pe cel de la Colegiul Medicilor, care nu ar fi fost eliberat pentru că e aglomerație.
Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei nu a explicat încă avizul oferit medicului închipuit.
Președintele Colegiului Medicilor din România a spus pentru Digi24 că va fi făcută o anchetă extinsă, împreună cu DSP, pentru a vedea dacă mai sunt și alți medici străini în această situație.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.