Luni, 9 decembrie, ora 19:23, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că la farmacia Catena din centrul municipiului a avut loc un jaf, comis de către un bărbat necunoscut. 

 În urma sesizării, au fost alertate toate echipajele de poliție din mediul urban și rural și s-a constituit o echipă operativă pentru cercetarea evenimentului, iar din primele verificări au reieșit următoarele:

În data de 09.12.2019, în jurul orei 19:20, în interiorul farmaciei Catena situată pe str. Ștefan cel Mare din mun. Suceava, a pătruns un bărbat necunoscut, care s-a apropiat de una din farmacistele aflate în serviciu și prin amenințarea cu un cuțit, a tras-o cu forța spre casa de marcat. Amenințând-o și pe cea de-a doua angajată, bărbatul a solicitat să i se dea banii proveniți din încasări. Acesta a condus cele două farmaciste în spatele tejghelei, ținând amenințător un cuțit, iar de acolo a sustras din casa de marcat suma de aproximativ 680 lei, după care a încercat să părăsească farmacia. Unul dintre clienții aflați în interior a încercat să blocheze ieșirea autorului, ținând ușa de acces. Bărbatul necunoscut s-a lovit violent de ușă, după care a revenit lângă una din farmaciste și a amenințat-o din nou cu cuțitul, pentru a-și asigura scăparea. Sub presiunea amenințărilor, clientul l-a lăsat pe autor să părăsească farmacia, îndreptându-se într-o direcție necunoscută.

 S-au constituit mai multe  echipe de căutare a autorului și cercetare a evenimentului, activitățile fiind în desfășurare pentru identificarea autorului.  

În urma activităților specifice desfășurate pe raza municipiului Suceava, a fost identificată în aceeași zi, în jurul orelor 21:30, în sala de jocuri situată în incinta E-Gros Suceava, o persoană ce corespundea semnalmentelor autorului faptei. Persoana respectivă, identificată ulterior în persoana lui  Cristian T. de 33 ani din oraș Broșteni, deși se manifesta violent și avea asupra sa un cuțit, s-a reușit imobilizarea acestuia și conducerea sa la sediul Poliției Municipiului Suceava.

 În urma probatoriului administrat în cauză, Poliția Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de suspectul Cristian T. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

 S-a constituit o escortă din cadrul Biroului Investigații Criminale care l-a introdus în C.R.A.P. Suceava pe Cristian T.

Cercetările urmează a fi continuate de către Poliția Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale, iar suspectul Cristian T. va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru a fi dispuse măsurile legale care se impun.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „tâlhărie calificată”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.