Din dorința de a păstra o tradiție veche din Bucovina care era altădată prilej de reîntâlnire și bucurie pentru locuitorii satului, îndrăgita artistă de muzică populară Angelica Flutur organizează în satul natal prima ediție a Balului Gospodarilor (Huțanilor).

Acest eveniment va încerca să readucă în prim-plan legătura dintre oameni, personalitatea omului din sat, a omului mândru de straiele pe care le poartă și de prestanţa pe care o are în faţa celorlalţi gospodari.

Despre această inițiativă artista spune că a plecat și de la dorința oamenilor  locului care participă de obicei la balurile din comunele vecine, dar mai ales din dragoste pentru tradițiile neamului pe care cineva trebuie să le ducă mai departe.

„După ce am participat la multe evenimente de acest fel  cred că a sosit momentul să cânt și la Balul Gospodarilor din comuna mea natală și în acest sens am hotărât să nu stau cu mâinile în sân, ci să mă implic. Se vorbește mult despre socializare și îmi doresc ca la acest bal oamenii să se revadă, să își dea mâna și să uite pentru câteva momente de grijile cotidiene. Am curaj să spun că îmi doresc să fac din acest eveniment o tradiție”, a declarat Angelica Flutur.

Angelica Flutur şi Florin Mucea&Band vor asigura buna dispoziție, iar prețul unui bilet este de 25 de lei de persoană.

Balul Huțanilor va avea loc pe data de 29 aprilie, începând cu ora 20, la Vila Lulu din comuna Vatra Moldoviței, iar participanții sunt îndemnați să îmbrace costumul popular, sau măcar câteva piese din acesta.

De asemenea, artista promite și mai multe surprize participanților.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.