Primăria și Consiliul Local Dorna Candrenilor organizează duminică, 25 august, Ziua Comunei și Festivalul „La Izvor de apă vie”, ediția XIX-a.

Astfel, începând cu ora 9:00, credincioșii sunt așteptați la Sfânta Biserică „Adormirea Maicii Domnului”, unde vor asista la Sfânta Liturghie.
La ora 13:00 este programată deschiderea oficială a sărbătorii comunei, tot atunci urmând să fie premiate cuplurile care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie.
De la ora 13:30, pe scena din Dorna Candrenilor vor urca Ansamblul „Plai Bucovinean”, Ionel Chiruță, Ionela Nițucă, Lenuța Candrea, Loredana Nicoleta Costea, Mădălina Țăran, Ancuța Mitrofan, Botnar Daria, Titieni Olivia, Grupul vocal „Flori de pe Dorna” – Poiana Stampei, Dănuț Lăcătuș, Laura Erhan și Bucovina Express.
Începând cu ora 17:00 va concerta Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” din Chișinău.

„Plăieșii” au reușit să cucerească publicul cu cântece ostășești, de cătănie, religioase și lirică de dragoste timp de 30 de ani de activitate. Trei generaţii de artişti iubitori ai folclorului autentic, alături de Nicolae Gribincea, au promovat într-un mod deosebit folclorul autentic românesc. Plăieşii au susţinut în ultimii ani mai multe spectacole în județul Suceava şi de fiecare dată au fost întâmpinaţi cu multă căldură de suceveni.

Membrii ansamblului îi aşteaptă pe admiratorii folclorului autentic la o adevărată seară de petrecere cu cântece și dansuri strămoșești.

Trebuie precizat că la ora 19:30 este programat un recital susținut de Ovidiu Purdea Someș.
Seara se va încheia la 21:30, cu un impresionant foc de artificii.
Evenimentul va fi prezentat de jurnalista Raluca Bercea.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.