Iubitorii teatrului sunt invitați pe 7 decembrie, începând cu ora 19:00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, la piesa „Îndrăgostiții din Ancona”.
„Îndrăgostiții din Ancona” este o producție a Teatrului „Aureliu Manea” Turda, regizată de Andrei Mihalache. Acţiunea se petrece în orăşelul italian Ancona, într-o veche piaţetă, unde apropierea dintre case şi vulcanicul sânge latin fac imposibile păstrarea secretelor. Cel mai important om din oraş este bogătaşul Tomao Nicomaco, un Don Juan văduv, aflat la ultima tinereţe. El are o fată, Lucia, bâlbâită şi mioapă pe care doreşte să o mărite cu Giovanni, proprietarul unei cafenele din apropiere. În vecinătatea lor mai locuieşte şi Agnese, patroana unui motel, fosta iubită a lui Don Tomao, o femeie care ştie tot şi spune tot. Aceleaşi “calităţi” le are şi Dorina-menajera, amanta lui Don Tomao. Dar inima tinerei Lucia este subjugată de către Luigi, un cântăreţ ambulant, îndrăgostit şi el, la rândul lui, de Lucia. Planul lui Don Tomao de a-şi mărita fata cu Giovanni cunoaşte o întorsătură neaşteptată odată cu venirea lui Lucrezio, student audient, fost marinar, suferind din dragoste şi cu gânduri sinucigaşe. Victoria se alătură grupului colorat din Ancona, o tânără moldoveancă cu puţine cunoştinţe de limba italiană, cu suflet mare şi viitoare mamă. Tatăl copilului ei este Giovanni. Răsturnare de situaţii când cea care era considerată moartă, Drucilla, iubita lui Lucrezio, se reîntoarce în orăşelul natal.
Andrei Mihalache a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” – regie teatru, clasa prof. univ. Mihai Dimiu. Dintre spectacolele de teatru regizate amintim: “Un bărbat şi mai multe femei”; “Transmitem în direct” şi “ Un suflet romantic” de T. Popescu; “Cinci romane de amor” de Th. Mazilu; “Steaua fără nume” de M. Sebastian; “Motanul încălţat” de C. Cubleţean, și multe altele.


Regie: Andrei Mihalache
Coregrafie: Gabriela Tanase
Pregatire Muzicala: Dorin Griguta
Scenografie: Eliza Labancz

Distribuție:
– MIHAELA DECEANU – AGNESE
– DOINA ȘOPRONI – DRUCILLA
– DIANA TUȘA – DORINA
– MARIA SALCĂ – VITORIA
– VALENTIN ONCU/ GEORGE SFETCU – GIOVANNI
– ALEXANDRU IOAN SAVU – LUIGI
– ALEXANDRA DUȘA – LUCIA
– MIRON CORNEL – TOMAO
– CĂLIN MIHAIL ROAJDĂ – LUCREZIO
– ADONIS TANȚA – SUFLEOR

Preț: 30 lei/ 15 lei (elev, student, pensionar)
Rezervări: 0759048677
bilete@teatrulmateivisniec.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.