Vineri, 13 octombrie 2023, o echipă formată din medici urgentiști, cardiolog, cardiolog intervenționist, medic ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava a diagnosticat și tratat cu succes un infarct miocardic acut inferior la o tânăra de 22 de ani.

Aceasta s-a prezentat în UPU pentru durere toracică anterioară intensă, greață și vărsături, având modificări specifice pe electrocardiogramă, dar fără factori de risc.

„Aceste cazuri sunt foarte rare la această grupă de vârstă. În această situație, cel mai probabil cauza a fost originea anatomică diferită a arterei coronare drepte (origine înaltă), dar, bineînțeles, trebuie excluse și alte cauze pe parcursul zilelor următoare. Este cea mai tânără pacientă diagnosticată cu infarct miocardic de până acum. A mai fost un astfel de caz, tot la o tânără, de 29 de ani, dar care avea un factor de risc major – era mare fumătoare“, a declarat dr Paul Turcoman, medic cardiolog intervenționist.


În general, cazuri cu aceleași manifestări la vârste atât de tinere și fără factori de risc se încadrează de obicei la suspiciuni înalte de miocardită.

În această situație, experiența medicilor de la SCJU SV a condus la punerea unui diagnostic corect și o intervenție promptă din partea echipei de cardiologie intervențională, se arată într-un comunicat transmis de Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.