Informații de ULTIMĂ ORĂ pentru românii din Marea Britanie! Parlamentarii urmează să dezbată luni diferite scenarii pentru Brexit, după ce miercurea trecută niciuna din cele opt variante supuse la vot nu a întrunit majoritatea.

Acordul pentru Brexit a fost respins a treia oară de Parlament, vineri, cu 344 de voturi împotrivă şi 286 pentru – o diferenţă mai mică decât la precedentele încercări de adoptare. În acest context, Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, vine cu noi precizări, luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Concret: potrivit acestuia, din 30 martie 2019, procedura de înregistrare pentru obținerea noului statut de ședere în Regatul Unit este disponibilă pentru toți cetățenii români, indiferent de tipul de document de identitate pe care îl dețin, fie pașaport electronic, fie carte de identitate sau pașaport simplu.

Redăm postarea intergală a ambasadorului Dan Mihalache:

„INFO #BREXIT

📌Începem săptămâna cu 👍vestea că, din 30 martie 2019, procedura de 🖊înregistrare pentru obținerea noului statut de ședere în Regatul Unit este disponibilă pentru toți cetățenii români, indiferent de tipul de 📜document de identitate pe care îl dețin, fie pașaport electronic, fie carte de identitate sau pașaport simplu.

De asemenea, Home Office a publicat, în limba română, n 📖ghid oficial de îndrumare pentru înregistrarea cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit, respectiv statut de rezident permanent (settled status) și statut de stabilire provizorie (pre-settled status).

📖Ghidul răspunde întrebărilor frecvente cu privire la procesul de înregistrare, cuprinde date de contact pentru asistență și instrucțiuni cum să aplicați pentru 👶copii și 👫tineri sub 21 ani.

📖Ghidul este disponibil la:
https://www.gov.uk/…/settled-status-for-eu-citizens-and-the…”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.