În data de 28 martie, polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Suceava au reușit să identifice autorii a patru infracțiuni săvârșite în ultima perioadă și chiar să recupereze prejudiciul suferit de părțile vătămate, în unele cazuri.

În data de 28 martie, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Suceava au identificat suspectul în cazul furtului autoturismului, fără numere de înmatriculare, comis în ziua de 26 martie, parte vătămată un bărbat din municipiul Suceava. Autorul este un bărbat de 28 ani, localnic. Cel în cauză a fost audiat, declarând că autoturismul i-a fost vândut de către o persoană pe care nu o cunoaşte. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a autorului.

În cursul aceleiași zi a fost identificat minorul de 14 ani, din comuna Pătrăuţi, suspect de comiterea a două furturi în dauna părţilor vătămate, doi băieți de 10 ani şi de 9 ani, din data de 11 martie, respectiv 21 martie. Minorul a fost condus la sediul Poliției municipiului Suceava şi în urma activităţilor specifice executate (conduceri în teren, prezentări pentru recunoaşteri, audieri, etc.), s-a stabilit că acesta este autor al celor două fapte. Fiind audiat, a recunoscut faptul că la 11 şi 21 martie, aflându-se pe raza cartierului Burdujeni, i-a acostat pe cei doi minori şi sub diferite pretexte, i-a determinat să-şi scoată telefoanele mobile. În momentul în care partea vătămată avea telefonul în mână, agresorul i l-a luat şi s-a îndepărtat în fugă din zona respectivă. Polițiștii Biroului Investigaţii Criminale Suceava desfăşoară activităţi specifice în vederea recuperării prejudiciului. Minorul de 14 ani a fost prezentat comisiei de specialitate din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Suceava, în vederea stabilirii discernământului la momentul comiterii faptelor, iar în funcţie de rezultatul expertizei cauzele, vor fi soluţionate procedural. Poliţiştii de prevenire recomandă părinţilor să nu achiziţioneze şi să pună la dispoziţia copiilor telefoane mobile de ultimă generaţie sau alte elemente tehnice performante şi valoroase deoarece, în locul efectului scontat – păstrarea unei legături permanente cu minorul, nu fac decât să crească gradul de victimizare al acestuia şi să îl expună infracţiunilor de furt şi tâlhărie.

În urma activităţilor desfăşurate de Biroul Investigaţii Criminale Suceava, a fost identificat suspectul furtului comis în noaptea de 02 – 03 martie, dintr-un magazin din Suceava, în persoana unui bărbat de 27 ani din satul Lisaura, comuna Ipoteşti. Acesta a recunoscut comiterea furtului din magazin, precum şi a tentativei de furt din aceeaşi noapte din alt magazin situat pe str. Tipografiei. Bărbatul a declarat că s-a deplasat la magazinul de pe str. Tipografiei, pe care anterior l-a mai spart în două rânduri şi a încercat să spargă geamurile exterioare, pentru a sustrage bunuri din interior, dar a fost surprins de paznicul unei tipografii, fiind nevoit să fugă. Ulterior, acesta s-a deplasat la magazinul situat pe str. Ana Ipătescu, unde a spart geamul uşii de acces şi a pătruns în interior, sustrăgând mai multe pachete de ţigări şi sertarul cu bani al casei de marcat. În baza probatoriului administrat, a fost începută urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

În urma unor activităţi specifice desfășurate de polițiști, au fost identificaţi suspecţii în cazul furtului comis în perioada 23 – 26 martie, în dauna părţii vătămate din comuna Capu Câmpului, care deţine o casă în construcţie în oraşul Gura Humorului. Aceștia sunt un 4 tineri de 17, 22, 27 și 22 de ani din comuna Păltinoasa, Ostra, orașul Gura Humorului, respectiv comuna Pârteștii de Jos. Bunurile (scule electrice) sustrase în valoare totală de 8.600 de lei au fost recuperate în proporţie de 90%. În cauză a fost dispusă începerea urmării penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Cercetările vor fi extinse şi în alte cauze penale rămase în evidenţă cu autori necunoscuţi.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.