Ilie Iulian Vasile, un infractor român din Iaşi, condamnat la 10 ani de puşcărie şi căutat cu mandat european de arestare, a fost descoperit slujind ca preot la o parohie de români din California.

“Părintele” Vasile era preotul parohiei româneşti de 3 ani şi primea o leafă lunară de 3.000 de dolari.

Poliţia Română avea emis un mandat european de arestare

Poliţia Română avea emis un mandat european de arestare pentru Ilie Iulian Vasile, acesta fiind deja condamnat la 10 ani de închisoare.

“Se sustrage de la executarea pedepsei de 10 ani închisoare pentru savârșirea infracțiunii de “înșelăciune”. Pe numele persoanei urmărite a fost emis Mandat European de Arestare”, se precizează pe site-ul Poliţiei Române.

Contactată de reporterii Observator, Mitropolia precizează că Ilie Iulian Vasile nu are vreo legătură cu Episcopia sau Eparhia Iaşilor.

 

Infractor în România, preot în Statele Unite

Credincioşii parohiei româneşti din California, au aflat cu stupoare că preotul care slujeşte de trei ani acolo este un infractor condamnat la zece ani de închisoare cu executare în România.

“Primea 3.000 de dolari salariu în fiecare lună, de la parohie”, precizează credincioşii.

După dezvăluire, “părintele” Vasile a dispărut din nou

Iulian Vasile Ilie a făcut parte dintr-o grupare infracţională condusă de Teodor Coman, intitulat şi „regele mansardelor“, acesta din urmă fiind condamnat la 14 ani de închisoare cu executare.

Procurorii DNA au demonstrat că infractorii au păcălit 73 de persoane cu suma de 6,5 milioane de lei. Iulian Vasile Ilie era directorul de vânzări şi făcea presiuni pe cumpărători să dea banii în avans, apoi se făcea nevăzut şi nu mai răspundea la telefoane.

 

Sursa: www.observator.tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.