Primarul comunei Ulma, Petru Marocico, se află la al doilea mandat, în fruntea unei localități cu peste 2.000 de locuitori.

Pentru edil, modernizarea drumurilor din comună se află printre prioritățile din acest mandat.

Avem un proiect în implementare, se lucrează de anul trecut, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar în acest an va fi finalizat, un drum de 4.600 kilometri. Este vorba de DC Nisipitu-Lupcina, valoare proiectului fiind de 5 milioane de lei”, a declarat Petru Marocico.

Tot prin PNDL, primarul din Ulma dorește și modernizarea DC Lupcina – Măgura, proiect în valoare de 8 milioane de lei. Acesta a mai anunțat că, în acest moment, se află în construire o baza sportivă de tip 2, multifuncțională, dar și că a despus la Ministerul Dezvoltării și Fondurilor Europene un proiect pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale din Ulma, în valoare de 2.412.000 de lei, și un proiect pentru modernizarea Școlii Gimnaziale Lupcina, în valoare de 2.539.000 de lei.

Cu bani de la bugetul local se va face un bazar în centrul satului Nisipitu, pavat, îngrădit, cu parcare, în valoare de 40.000 de euro. Și mai avem un proiect pentru un drum vicinal, tot în valoare de 40.000 de euro”, a anunțat  Petru Marocico.

Bugetul pe acest an al comunei Ulma, cu un excedent de anul trecut, este în valoare de 22 de miliarde de lei vechi.