Comuna Stroiești, astăzi una modernă, continuă să fie un exemplu de bune practici, proiectele care se implementează aici venind mereu în întâmpinarea nevoilor oamenilor.

Și în această perioadă pe raza localității se desfășoară lucrări importante.

La finalul anului 2018 a fost semnat proiectul privind asflatarea a 7,3 km de drumuri comunale. Proiectul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a avut bugetată suma de 7.101.563 de lei.

În toamna anului trecut firma care a câștigat licitația s-a apucat de treabă iar astăzi, din totalul de 7,3 km, peste 65% din lungime este finalizată.

„Din totalul de 7,3 km, circa 65% din lungime este finalizată. Lucrările au început anul trecut și au fost continuate în acest an începând cu luna februarie. Vorbim de 13 sectoare de drum care vor fi modernizate în Stroiești și Zaharești. Soluția proiectantul este prin betonare, deoarece are o durată de viață mai lungă, iar în zona pantelor va fi pus asfalt. Pe marginea acestor drumuri sunt făcute rigole și șanțuri necesare preluării apelor și creșterii duratei de viață a proiectului”, a declarat primarul Mihai Senic.

Trebuie precizat că tot în comuna Stroiești DJ 208A, care trece prin Zaharești- Stroiești-Vâlceleva, fi modernizat printr-un proiect european.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.