O femeie din comuna suceveană Dorna Candrenilor, inginer la o companie multinațională, a adus pe lume un copil pe care mai apoi l-ar fi îngropat în curte.

Potrivit unor surse, femeia ar fi îngropat alți doi copii.

Trebuie precizat că femeia, în vârstă de 37 de ani, care are trei copii pe care îi crește împreună cu soțul său, ar fi adus pe lume un alt prunc luni, 9 august.

Se pare că oamenii legii s-au autosesizat după ce vecinii femeii ar fi observat că aceasta nu mai este însărcinată.

La data de 13 august 2019, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană, care a dobândit calitatea de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:

La data de 09 august 2019, în timp ce se afla la domiciliul său din zona rurală a judeţului Suceava, o femeie în vârstă de 37 de ani a dat naştere, singură, neasistată de cadre medicale, unui nou născut de sex masculin, căruia ulterior i-a suprimat viaţa şi pe care l-a ascuns.

 Anterior, suspecta şi-a ascuns sarcina faţă de toate persoanele care o cunoşteau.

 Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Precizăm că dispunerea efectuării în continuare a urmăririi penale  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.