Deputatul ALDE , Ștefan Alexandru Băișanu a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că a depus o inițiativă legislativă ce privește direct administrația locală și județeană.

„Am depus un proiect de lege care prevede că aleșii locali, primarii, președinții de consilii județene, consilierii comunali, orășenești, municipali și județeni, nu vor putea ocupa aceste funcții mai mult de două mandate consecutiv”, anunță deputatul ALDE.

Acesta a prezentat motivele pentru care el vede necesară această lege. Liberală în esență, inițiativa nu îi împiedică totuși pe foștii primari să candideze pentru o nouă funcție, chiar și pentru al treilea mandat, dacă între mandatele sale a fost o pauză de patru ani.

„Propun ca niciun candidat la alegerile locale să nu poată fi primar sau consilier local mai mult de două mandate consecutiv. Spun asta pentru că realitățile românești au demonstrat că primarii și președinții de consilii care au fost votați de mai multe ori, își ating în al treilea mandat nivelul maxim de incompetență, practic i se termină bateriile. Primarul nu mai are nici putere și nici voință de muncă, obosește și nu își mai face treaba în adevăratul sens al cuvântului”, argumentează Băișanu.

Totodată, candidatul ALDE la Primăria Suceava  îl acuză pe Lungu de „lipsă totală de viziune și acțiune în interesul cetățeanului”.

„Orice primar care stă mai mult de două mandate creează în jurul lui un sistem închis de decizie. El stabilește cu doi-trei oameni pe care îi are alături și cu care lucrează de foarte mult timp și evident lucrează în interiorul unor grupuri fie politice, fie de interese financiare și nu în interesul cetățeanului”, a subliniat Băișanu.

Acesta a mai spus că „lucrurile sunt foarte clare, e nevoie de reîmprospătarea clasei politice, de reprezentanți noi, cel puțin o dată la opt ani, tocmai în numele democrației și al unei evoluții firești de schimbare de generații, de adaptare a administrațiilor la nevoile cetățenilor și comunităților.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.