Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, a anunțat că s-au primit deja cereri pentru aproximativ 29 de grupe de copii la grădiniţele cu program prelungit, respectiv 20 de grupe de copii la grădiniţele cu program normal.

Potrivit calendarului de înscriere la grădiniţe al Ministerului Educaţiei, părinţii îşi pot înscrie părinţii până pe data de 21 iunie.  După această dată,  fiecare unitate de învăţământ ar urma să afișeze programul pentru reînscrieri şi înscrieri. Dacă nu există cerere foarte mare și grădinițele dispun de locuri libere, programul de înscriere se poate prelungi, după caz, până la 15 septembrie 2013.

La nivelul judeţului, în planul de şcolarizare sunt 20.100 locuri, însemnând 913 grupe. Astfel, în învăţământul preşcolar vor exista 413 unităţi, în care vor funcţiona 913 grupe, cu 20.100 de copii.

În ceea ce priveşte înscrierile la grădiniţe, acestea au loc pe datele din calendarul Ministerului Educaţiei şi potrivit regulamentului Inspectoratului Școlar Judeţean. Ocuparea locurilor libere se va face după încheierea reînscrierilor, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: se începe cu grupa mare (5 ani), urmează grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi apoi grupa mică (3 ani).

În cazul în care sunt mai mulţi copii înscrişi decât locurile disponibile, se aplică mai multe criterii de departajare, precum apropierea de domiciliul copilului, existenţa în unitatea de învăţământ a unui frate sau a unei surori, statutul de unic întreţinător de familie al părintelui sau al tutorelui, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.