Înscrierile la grădiniță pentru viitorul an școlar 2020 – 2021 se vor face online, au precizat în exclusivitate pentru Observator surse din învățământ.

Ministerul Educației a luat această decizie pentru a proteja atât părinții, cât și copiii, în contextul epidemiei de coronavirus. Oficialii încearcă astfel să prevină cozile care au putut fi văzute anii trecuți, la înscrierea la grădinițe sau la școală, când parintii mergeau sa depuna dosarele.

Noutăți privind înscrierea la grădiniță

Calendarul de înscriere online la grădinițe va fi prezentat în următoarele zile. Ce știm sigur până în acest moment este că primii pe calendar vor fi părinții care isi reînscriu copiii la gradiniță.

Asta înseamnă că vorbim despre cei care au frecventat deja aceasta forma de invățământ și trec in urmatorul an. Mai apoi, a doua etapa, este cea pentru inscrierile in primul an de gradiniță.

Înscrierile la grădiniță, anul 2020/2021:

1. Prima etapă – Reînscrierea copiilor care frecventează deja grădinița

2. A doua etapă – Înscrierea nou-veniților

Schimbări la înscrierea în clasa pregătitoare, anul 2020 – 2021

Noutăți sunt și pentru copiii care se inscriu la clasa pregătitoare si au nevoie, unii dintre ei, de evaluarea psihosomatica. Daca nu au apucat sa o faca, inscrierile vor ramane la fel, online, iar evluarea psihosomatica va fi înlocuită de o recomandare din partea directorului grădiniței de la care vine copilul.

Înscrieri la clasa pregătitoare, evaluarea psihosomatică, înlocuită cu:

– declarație pe proprie răspundere

– recomandare din partea grădiniței

 

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.