O femeie de 75 ani din muncipiul Fălticeni a fost victima unei înșelăciuni, valoarea prejudiciului fiind de 9.600 lei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că la data de 3 iulie, în intervalul orar 07.30-18.00, victima a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat ca fiind poliţist la circulaţie în Bucureşti. Acesta a precizat că fiul ei a comis un accident rutier la trecerea de pietoni, în urma căruia a rezultat rănirea sa cât şi a persoanei aflată pe trecere, ce se află internată în spital.

Pentru a se înţelege cu victima şi ca fiul ei să nu fie arestat, trebuie să trimită suma 4.300 lei, de la orice bancă din localitate. Ulterior, femeia a fost apelată pe telefonul mobil de către o altă persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind procuror în Bucureşti, iar pentru a-l apăra pe băiat trebuie să trimită suma de 5.300 lei. Victima, fără să ia legătura cu fiul ei pentru a verifica cele menţionate, s-a deplasat la mai multe bănci în municipiul Fălticeni şi a trimis în mai multe tranşe suma solicitată. După trimiterea ultimei sume de bani, în jurul orei 11.00, partea vătămată i-a telefonat norei sale, discutând apoi cu fiul ei, care i-a spus că este acasă şi se simte bine, îndrumând-o să reclame la poliţie pentru că a fost înşelată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.