Duminică, 17 noiembrie, la ora 11:59, în timp ce acționa pe DN 2E, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a înregistrat cu aparatul radar un autoturism care circula dinspre comuna Marginea cu viteza de 96 km/h pe un sector de drum cu limita de 50 km/h, motiv pentru a efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă, conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului circa 1 km, reușindu-se blocarea acestuia, la volan  fiind identificat un bărbat de 28 de ani din comuna Marginea.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto și a mai fost condamnat în trecut pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, aflându-se în termenul de încercare.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul a sustras autoturismul ce aparține tatăl său, care a sesizat poliția, dar ulterior, acesta a declarat faptul că, nu dorește să depună plângere pentru comiterea infracțiunii de furt în scop de folosință.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, bărbatul de 28 de ani fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în  arestul I.P.J. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.