Începând cu 1 mai, inspectorii antifraudă vor intensifica verificările modului de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic, a anunţat Ministerul Finanţelor.

„Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF continuă verificarea modului în care operatorii economici respectă obligația legală de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic”, a precizat ministerul.
Ulterior, a anunţat şi data de la care vor începe controalele, precum şi sancţiunile care vor fi aplicate în cazul celor care nu au astfel de case de marcat.
„Dacă de la 1 mai 2019 inspectorii antifraudă vor constata încălcarea obligației de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic, vor aplica amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei și vor suspenda activitatea economică în punctul de lucru al operatorului economic până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal şi prezentarea dovezii de plată a amenzii, cu excepția situațiilor în care se constată că operatorul economic a comandat deja necesarul de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic și a solicitat instalarea acestora”., scrie  b1.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.