În perioada 1-31 octombrie 2016 activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava a avut ca obiectiv principal realizarea „Programului de acţiuni al Inspectoratului Teritorial de Muncă pe anul 2016”, a obiectivelor stabilite potrivit Legii 108/1999 republicată, a Legii 53/2003 republicată şi a Legii 319/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

 

În perioada mai sus menţionată inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au efectuat un număr de 358 controale, din care 230 în domeniul relaţiilor de muncă şi 128 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate un număr de 197 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 181.600 lei.

Potrivit unui comunicat al I.T.M. Suceava, în urma celor 230 de controale efectuate, s-au aplicat un număr de 72 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 125.600 lei, au fost depistate un număr de 57 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată. Alte deficienţe frecvent constatate în domeniul relaţiilor de muncă au fost neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor; netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor; nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară; nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal.

De asemenea, în urma celor 128 de controale în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, s-au aplicat un număr de 125 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 56.000 lei.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.