In cursul lunii Mai 2015,CJPC Suceava,a desfasurat un numar de 339 actiuni de control,soldate cu130 amenzi,in valoare de192050 lei. Toate actiunile de control,s-au desfasurat,pentru cercetarea reclamatiilor si efectuarea tematicilor nationale si regionale.

Au fost efectuate 35 actiuni de control,in 14 de cazuri aplicandu-se amenzi in valoare de 24 300 lei.Ca deficiente constatate, se amintesc:lipsa eticheta tradusa in limba romana,cu avertismentele legate de clasa de varsta, neindicarea pe produs a producatorului sau importatorului, sau lipsa preturilor.

In ceea ce priveste tematica de control privind respectarea prevederilor legale,privind comercializarea ,prezentarea si publicitatea suplimentelor alimentare, s-au efectuat 37 actiuni de control,aplicandu-se 20 amenzi in valoare de 44 000 lei,oprindu-se de la comercializare produse in valoare de 8803 lei. Aici comerciantii nu au tradus etichetele  in limba romana la produsele din import, s-au n-au respectat  prevederile legale in cazul promotiilor si vanzarilor cu pret redus,in ceea ce priveste informarea consumatorilor.

Totodata, comerciantii au primit  18 amenzi in valoare de 30550 lei,oprindu-se de la comercializare produse in valoare de 9355.95 lei.Toate acestea pentru neindicarea pe eticheta a eventualilor alergeni, sau pentru neindicarea continutului de grasimi.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.