Prof. dr. Petru Crăciun este de 30 ani în slujba școlii și, tot de atâția ani, șlefuiește mințile elevilor săi pe care îi consideră viitorul generației lor. Nu de puține ori, în drumul său de modelator de caractere succesul a fost unul de răsunet, dar care nu a făcut niciodată ca modestia să fie înlocuită cu nimic altceva, iar inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Suceava Petru Crăciun știe bine că faptele sunt cele ce trebuie să vorbească despre un om.

Lecția predată de „omul școlii” este una valoroasă, acesta spunând că în fiecare copil este un potențial, iar datoria dascălului este aceea de a-l descoperi.

Despre efectele pandemiei de coronavirus asupra psihicului școlarilor, fie ei și liceeni, inspectorul general adjunct spune cu îngrijorare că acestea sunt foarte proeminente, recomandându-le tuturor directorilor și profesorilor din județ să aplice metode moderne și să fie alături de elevii lor pentru a putea depăși mai ușor traumele din pandemie.

„Elevii sunt cei mai importanți și ei trebuie să știe că le suntem alături necondiționat. Este îngrijorător că la cabinetele psihologice nu mai sunt locuri libere până în septembrie, iar acest semnal de alarmă trebuie luat în considerare de către profesori. La întâlnirile pe care le-am avut cu directorii unităților școlare le-am recomandat acestora să mențină în școli o stare de bine astfel încât elevii să vină cu drag”, a declarat, pentru SuceavaLive, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prof. dr. Petru Crăciun.

Și cum cele mai multe dintre școlile din județul nostru sunt moderne și dotate la standarde europene, prof. Crăciun susține că „nu se poate suna de pauză” când vine vorba de pregătirea elevilor, cadrele didactice având la dispoziție toată infrastructura de care au nevoie pentru un act educațional de calitate. „Tablele interactive nu sunt de decor, ci trebuie folosite de toți profesorii care beneficiază de astfel de instrumente”, a spus hotărât inspectorul școlar, adăugând că IȘJ, în parteneriat cu CCD „George Tofan” Suceava, organizează permanent cursuri de formare pentru oamenii școlii.

Numele profesorului Petru Crăciun a fost consemnat în condica vremii, premiile naționale și internaționale obținute de elevii săi fiind mărturie în acest sens. Pedagogia și calitățile de lider pe care inspectorul le are au făcut ca acesta să fie iubit atât de elevi, cât și de colegii săi. Da, de colegi, pentru că pentru prof. dr. Crăciun nu există subalterni, ci colegi – acei oameni care se unesc pentru un scop comun: binele elevilor.

„Niciodată nu am ridicat vocea la elevii mei și nici la profesori, iar același lucru le recomand și colegilor mei. Este foarte important ca elevii să fie atrași de școală și să vină de drag”, a mai spus prof. Crăciun.

Inspectorul general adjunct își pune experiența profesională acumulată în cei 30 de ani la dispoziția cadrelor didactice din județ, care vor avea doar de câștigat, dacă vor asculta sfaturile unui om pentru care a fi profesor nu este o meserie, ci o menire.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.