Inspectoratul Școlar Județean Suceava aduce lămuriri referitor la încălcarea secretului de serviciu în exercitarea atribuțiilor Comisiei din Centrul de examen de la Școala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului, Comisia Județeană a Examenului de Evaluare Națională 2022 Suceava a demarat o investigație la acest centru de examen, pentru a cerceta modul de organizare și desfășurare a primei probe scrise din cadrul examenului de evaluare națională.

„În urma verificării documentelor comisiei și pe baza notelor explicative solicitate membrilor comisiei din școală, s-a constatat încălcarea prevederilor metodologiei de examen de către un membru al comisiei (persoana de contact) în ceea ce privește angajamentul de confidențialitate privind subiectul de examen, aceasta recunoscându-și fapta.

Fiind un examen în curs de desfășurare, la propunerea Comisiei Județene, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Suceava a luat o primă măsură, de schimbare a componenței Comisiei de examen de la Școala Gimnazială «Teodor Balan» Gura Humorului, alte sancțiuni conform prevederilor metodologiei urmând a fi luate după finalizarea cercetărilor.

În paralel, Comisia Județeană sprijină organele de anchetă abilitate cu oferirea tuturor informațiilor necesare anchetei”, a transmis inspectorul general al IȘJ Suceava, prof. Grogore Bocanci.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.